Előfizetői tartalom

A Kóka versenyképességi képlet: "nem is értem"

Portfolio
Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a GKI mai konferenciáján Versenyképesség vagy képességverseny címmel tartott rövid prezentációját azzal kezdte, hogy bemutatta a főbb nemzetközi versenyképességi szervezetek rangsorait (IMD, World Economic Forum, KPMG). Ezalatt kiemelte, hogy ezek a rangsorok pontosan azokra az előnyökre és kihívásokra mutatnak rá a magyar gazdaságban, amelyeket egyébként a mai politikai élet minden nap elővesz (erősség a külföldi tőkevonzás, egység-bérköltség kedvező szintje, infrastruktúra, stb., kihívások: ikerdeficit, adórendszerbeli problémák, pl. SZJA, stb.).

A miniszter jelezte, hogy az Ernst&Young világszerte 170 felsővezetőt kérdezett meg arról, hogy a különböző országokban való befektetést mennyire tartják vonzónak. Szlovénia után a második legmagasabb a pontszámot értünk el, ami igen kedvező. Az elektronikai termékekkel kapcsolatos befektetések helyén Európában a harmadik helyen vagyunk. Kóka megjegyezte, hogy az egyik legfontosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés