Előfizetői tartalom

Sugár András: "ez már nem szépségverseny, hanem vérre megy"

Portfolio
A Befektetési Tanács elnöke a mai GKI konferencián - a vállalati szektor oldaláról megközelítve az előttünk álló feladatokat - felhívta a figyelmet, hogy a tőkéért folytatott verseny nem csak régiós, hanem összeurópai szinten zajlik, méghozzá igen komoly mértékben. Ennek érzékeltetésére elmondta, hogy a befektetők pl. azt nézik, hogy 30 perc alatt el tud-e érni egy európai autópályát a termékszállítás során. Ezért Sugár azt jelentette ki, hogy "ez már nem szépségverseny, hanem vérre megy".

Sugár kiemelte az egyre intenzívebbé váló határ menti együttműködések fontosságát (pl. Győr környéke). Jelezte, hogy ilyen régiókban már 1 millió eurónyi pénz is nagy robbanást okozna, de jelezte azt is, hogy külföldi példák is vannak, amelyek kijelölik a fejlődés irányát. Aachen régiójában pl. több száz projektre 100 millió eurós nagyságrendű fejlesztési pénzek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés