Előfizetői tartalom

Kanyar előtt 200-zal?

Portfolio
Komoly problémát okozhat Magyarországnak és Lengyelországnak, ha a nemzetközi kamatkörnyezet azelőtt emelkedik meg, mielőtt rendbe tudnák hozni költségvetésüket - nyilatkozta a Reutersnek Kopits György, a Monetáris Tanács tagja. A monetáris politika nincs könnyű helyzetben, ugyanis az EU tagság és jó monetáris irányítás mellett sincs arra garancia, hogy a devizát ne érje támadás. Képletesen becsatolhatjuk a biztonsági övet és bízhatunk a 4 légzsákban, de 200 km/órával haladunk. Amíg egyenesen kell menni nincs probléma, de egy hegyi út következő kanyarja már nem látszik.

Kopits szerint mindkét ország esetében csökkent az elkötelezettség azon politika iránt, mely lehetővé teszi az euró minél korábbi bevezetését. Magyarországon a költségvetési politika meglehetősen hiteltelenné vált a sorozatos túllövések miatt, Lengyelországban az új kormány tapasztalatlansága kelt aggodalmat. Jelenleg egyedül a lengyeleknél nincs hivatalos céldátum...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés