Előfizetői tartalom

Veres: van véleménykülönbség az államháztartási hiánynál

Portfolio
A gazdaság erőteljes felzárkózásban címmel tartott előadást Veres János pénzügyminiszter a Reuters rendezvényén. Veres szerint közeledünk azoknak a feltételeknek a teljesítéséhez, melyek az euró bevezetését lehetővé teszik. A pénzügyminiszer úgy véli, hogy a tárca és az Európai Bizottság lényegében hasonlóan látja a magyar gazdaság lehetőségeit, véleménykülönbség az államháztartás várható hiányában van.

A Pénzügyminisztérium 2006-ra és 2007-re 4-4.5% körüli növekedést vár (az új módszertan szerint). Ez az Európai Bizottsági előrejelzéseknél (3.9%) magasabb, de az még a régi módszertan szerint készült. Emiatt Veres szerint a PM és az EB azonosan látja a növekedési lehetőségeket. Ez ugyanígy elmondható az exportról és az importról is. Veres elmondta, hogy nincs lényeges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés