Előfizetői tartalom

Az autópálya-szerződéseket is felülvizsgálná a Fidesz?

Portfolio
Ha a hosszú távú áramvásárlási szerződések esetében felmerül a piaci egyenlőség és a verseny sérelme, akkor a szintén hosszú távú autópálya-koncessziók esetében is erősen aggályos a 20-25 évre államilag garantált profit. Indokolt lenne tehát az autópálya szerződések felülvizsgálata is - nyilatkozta a mai Népszabadságnak Fónagy János, a Fidesz-kormány egykori közlekedési minisztere. Orbán Viktor néhány hónapja nagy visszhangot kiváltó kőszegi előadásában jelentette be, hogy a Fidesz felülvizsgálná a privatizációs szerződéseket. Akkor még nem volt szó a hosszú távú áramvásárlási- vagy autópálya-szerződésekről.

Fónagy emlékeztetett rá, hogy az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága ősszel az áramvásárlási szerződések felülvizsgálatára ösztönözte a kormányt. Ennek nyomán Orbán Viktor egy héttel ezelőtti parlamenti felszólalásában vetette fel az lakossági áram árának 10%-os csökkentését, melyből gyorsan elterjedt a "luxusprofit letörése" szóösszetétel. Gyurcsány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés