Előfizetői tartalom

Két téma a heti fókuszban - "történelmi" lépésre készülnek Frankfurtban

Portfolio
Az előttünk álló héten jóformán minden a kamatok és a növekedési adatok körül fog forgni, ugyanis nemcsak hazánkban, de az euró-zónában és az Egyesült Államokban is megjelennek a harmadik negyedéves GDP-növekedési adatok, emellet nálunk és az euró-zónában kamatdöntés is lesz. De menjünk szépen sorjában. Ma a Monetáris Tanács határoz az irányadó kamatszintről, illetve megjelenik a legfrissebb inflációs jelentés. Kedden a KSH teszi közzé a július-szeptemberi GDP- és beruházási statisztikákat, míg pénteken jelenik meg a felülvizsgált szeptemberi külkereskedelmi mérleg egyenleg adata. Eközben kedden, szerdán és csütörtökön diszkontkincstárjegy-aukciók is lesznek. A régióban a keddi szlovák kamatdöntés, illetve a lengyel III. negyedéves GDP-adat, valamint a szerdai lengyel kamatdöntés érdemel figyelmet.

A fontosabb piaci adatok tengeréből kiemelkedik a holnapi amerikai tartós cikkek rendelésállományára, illetve a fogyasztói bizalomra vonatkozó statisztikák, a szerdai euró-zónás és amerikai III. negyedéves GDP-adatok. Csütörtökön az elemzői várakozások többsége szerint "történelmi jelentőségű" lépést tehet az Európai Központi Bank, ugyanis 2.5 éves tartás után várhatóan...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái