Előfizetői tartalom

Svájci kamatdöntés: nem lesz meglepetés - ez még nem vigasztalja a devizahiteleseket

Portfolio
Már november közepén is emelésre számított 13-ból 11 elemző a Reuters akkori elemzői körképében a mai kamatdöntéssel kapcsolatban, melynek hátterében egyrészt az erősödő gazdasági növekedés, illetve a jegybanki illetékesek erre irányuló kijelentései húzódtak meg. Nem lesz tehát meglepetés a monetáris szigorítás bejelentése. A 3 hónapos Libor célsáv (0.25-1.25%) középértékében (0.75%) meghatározott irányadó ráta ma egy 25 bp-os emelést követően 1.00%-ra emelkedhet (bejelentés várhatóan 9:30). A 3 hónapos CHF-Libor kamatszint (mint indikátor) az elmúlt napokban tovább emelkedett: jelenleg már 1.07%-on mozog.

A svájci jegybank negyedévente teszi közzé egyrészt monetáris politikai jelentését, illetve a kamatdöntését. A mai emelés 2004. szeptembere óta az első lenne és megfelel a világban mutatkozó globális kamatemelési trendnek.A gazdasági konjunktúra-mutatók vegyes képet jeleznek: míg az aktivitás egyre kedvezőbbnek mondható (KOF-indikátor adatok), addig a lakossági fogyasztói...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái