Előfizetői tartalom

Madárinfluenza: szlovák védőzóna Magyarországon is

Portfolio
Védelmi intézkedéseket rendeltek el Szlovákiában a Dunaszerdahelyi Járásban, Gabcsikovó községben, ahol egy vadmadárban kimutatták a madárinfluenza H5-ös vírusát. A szakemberek még vizsgálják, hogy a szélsőséges körülmények között emberre is veszélyes N1-es altörzsről van-e szó, de a szükséges intézkedéseket már elrendelték. Mivel a vadmadár tetemét az országhatárhoz közel találták meg, az ilyenkor szükséges védő-, illetve megfigyelési zóna egy része átterjed magyar területekre is.

A magyar állategészségügyi hatóságok a szlovák társszervezetektől kaptak értesítést arról, hogy a madárinfluenza szlovákiai megjelenése miatt védőzónát alakítanak ki Gabcsikovó község három kilométeres körzetében. Ez azt jelenti, hogy a védőzóna egy része átterjed az országhatáron. E miatt a magyar hatóságoknak is intézkedniük kellett. Magyarországon egyetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés