Előfizetői tartalom

Hoz-e meglepetést az IFO index?

Portfolio
Ma délelőtt 10.00-kor közlik Németországban a februári konjunktúrafelmérés eredményét, amit az ún. IFO index összegez. Elemzők alapvetően kedvező adatra számítanak a viszonylag kedvezőtlen negyedeik negyedéves GDP és a korábban közölt kissé csökkenő ún. ZEW index ellenére is. Januárban az IFO 102 pontra emelkedett, ami több mint 5 éves csúcs volt. A ma reggeli Gfk fogyasztói bizalmi index a januári optimizmushoz hasonló februárit vetít előre az IFO-ban. A piaci konszenzus 101.5 pont, ami alig marad el a januári értéktől.

Januárban mind a jelen megítélése, mind a jövőbeli várakozások kedvezőbbé váltak. A várakozások erősebb javulása miatt várja több piaci szereplő is, hogy kedvező lehet a februári adat. A ZEW is csak kis korrekciót mutatott. A konjunktúravárakozások romlásának irányába hathat, hogy a piac hamarosan újabb kamatemelést vár az EKB-tól.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés