Előfizetői tartalom

Veres: 2008-ig 700 mrd-os deficitcsökkentés kell

Portfolio
Magyarország akkor tudja teljesíteni a maastrichti kritériumokat, ha 2008-ra 700 milliárd forinttal csökkenti az államháztartási hiányt az ideihez képest - jelentette ki Veres János pénzügyminiszter. Veres továbbra sem részletezte, hogy a 3%-os, vagy annál alacsonyabb államháztartási hiányt hogyan lehet 2008-ra elérni.

Ha a bruttó hazai termék, azaz a GDP 26,740 mrd forintlesz 2008-ban, akkor addigra az eredményszemléletű államháztartási hiányt 700 milliárd forinttal kell leszorítni - mondta a pénzügyminiszter az inforadio.hu tudósítása szerint. Veres kijelentése igazán újdonságot nem tartalmaz, ha a kormány továbbra is 2010-es eurót kommunikál, annak közvetlen következménye az államháztartási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés