Előfizetői tartalom

Bernanke ráijesztett a piacokra - 7 hónapos mélyponton a dollár (2.)

Portfolio
Elképzelhető, hogy a Fed Nyíltpiaci Bizottsága egy, vagy több jövőbeli kamatmeghatározó ülésen is a kamatszint változatlanul maradásáról határoz, de ez még nem jelentené azt, hogy a már 22 hónapja tartó szüntelen kamatemelési sorozat befejeződne - mondta Ben Bernanke, az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény elnöke a Bankszövetség előtti mai meghallgatásán. Ez a vártnál egyértelműbb üzenet a piac felé, hogy igencsak a vége felé járhat a kamatemelési sorozat. A dollár azonnali reakcióként 7 hónapos mélypontra, 1.25 fölé gyengült az euróval szemben. A 10 éves amerikai hozam 5.12-ről 5.08%-ra mérséklődött.

eurusdcomp A piac a határidős kamatokba teljesen beárazott egy 25 bp-os májusi kamatemelést, a júniusi újabb emelést pedig 72%-ban "vette biztosra", ez utóbbi 40% körülre mérséklődött a beszéd hatására.Kapcsolódó cikkünk2006.04.27 12:04 Mit mond ma Bernanke? - ott a pénzügyi világ szeme2006.04.27 13:55 FED kamat: hol a teteje?Két dolgot azonban fontos megjegyezni: Bernanke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés