Előfizetői tartalom

Máris kiütközött a gyengülő forint - mi a helyzet az inflációval?

Portfolio
A termelői árak éves szinten 5.4%-kal emelkedtek márciusban a februári 4.4%-os drágulás után, ami lényegesen meghaladja az elemzők 4.4% körüli konszenzusát. A februárhoz képesti jelentős áremelkedésben egyértelműen az exportárindex, illetve a forint gyengülése volt a fő húzóerő. Míg a belföldi értékesítési árak éves szinten 6.1%-kal (februárban 6%-kal), addig a forintban mért exportértékesítési árak 4.8%-kal emelkedtek (februárban 3.2%-kal). A termelői árak fokozott emelkedésében felfelé mutató hatással voltak a vegyipari ágazatokban bekövetkezett átlagosan 14.1%-os drágulás.

Kapcsolódó cikkünk2006.04.28 10:48Forintgyengülés és drágább energia tornázza fel az árindexetA részletes adatok azt mutatják, hogy a márciusi termelői áremelkedés gyorsulása szinte teljes egészében a forint gyengüléséből származik, míg az energiahordozókkal kapcsolatos iparágakban továbbra is megfigyelhető az éves szinten jelentős áremelkedés - kommentálta a ma reggeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés