Előfizetői tartalom

Növekedhet a piaci bizalom, csökkenhet a magyar kamatszint, ha...

Portfolio
A forint tavaszi gyengülése a dollár- és eurókamatok emelkedése, a magas magyar államháztartási hiány, a választási ígéretlicit és az új kormány gazdaságpolitikájával kapcsolatos bizonytalanság következménye volt. Ha az új kormány tartja magát a választások után megígért, a költségvetési hiány alakulását és a reformok beindítását középpontba állító gazdaságpolitikához, az év során a forint erősödése és a kamatok csökkenése várható - áll a GKI Gazdaságkutató Rt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzésében.

Az összefoglaló szerint a magyar gazdaságban 2006 elején folytatódtak a 2005 tavaszától jellemző folyamatok. Így az európai konjunktúra javulásával párhuzamosan kissé gyorsul a növekedés. Az infláció - főleg az áfa-csökkentés hatására - mérséklődik. A foglalkoztatás az év elején kissé csökkent, a munkanélküliség tovább emelkedett. Az államháztartás deficitje...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés