Előfizetői tartalom

Románia helyett Bulgária csúszik egy évvel?

Portfolio
Elsősorban a szervezett bűnözés elleni fellépés terén tapasztalt hiányosságok miatt Bulgária EU-csatlakozásának egy évvel való elhalasztását javasolhatja az Európai Bizottság a május 16-án esedékes irányadó országjelentésben - értesült egy román lap brüsszeli diplomáciai értesülésekre hivatkozva. A szintén ezen a napon megjelenő, Romániáról szóló jelentésben Brüsszel az eredetileg tervezett tervezett 2007. január elsejei dátumot javasolhatja az országnak a Közösséghez való csatlakozás terén.

Korábban - a lezárt fejezetek száma alapján - épp fordított helyzet körvonalazódott, de az utóbbi mintegy egy évben Románia egyértelműen felgyorsította a tagságra való felkészülési folyamatot. A feltételeket rögzítő EU csatlakozási szerződésbe mindkét ország esetén beépítettek egy ún. védzáradékot, ami egy éves belépési csúszást tesz lehetővé, ha a Brüsszel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés