Előfizetői tartalom

Lényegesen gyorsabb gazdasági növekedést vár tőlünk idén Brüsszel (2.)

Portfolio
Az Európai Bizottság ma közzétette tavaszi gazdasági prognózisait külön a 25 tagország, illetve a Közösség egésze és az euró-zóna vonatkozásában. Az euró-zóna növekedése idén a Bizottság szerint 2.1%-ot, jövőre 1.8%-ot tehet ki. Az idei magyar növekedésre ősszel 3.9%-os prognózist adott ki a testület, mely most 4.6%-ra módosult, a 2007-es adat 3.9%-ról 4.2%-ra változott.

Amint az az alábbi táblázatban látható, a testület több fontos makrogazdasági adat vonatkozásában is jelentős módosításokat hajtott végre a félévente megjelenő átfogó előrejelzésében. A jelentős idei gazdasági növekedési prognózismódosítás mögött a gyorsabb közösségi fogyasztás, illetve az export lendületesebb bővülése a fő húzóerő. A beruházás-növekedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés