Előfizetői tartalom

Összehozták a többségi lengyel kormányt - meddig tart?

Portfolio
Mintegy 6 hónappal a parlamenti választásokat követően végre összejött a többségi lengyel kormánykoalíció, miután múlt pénteken végül a kormányzó Jog és Igazságosság Pártja mellé az Önvédelem Párt és a Lengyel Családok Ligája (LPR) is "betársult". A pártszövetség együtt 240 hellyel rendelkezik a 460 fős szejmben (10 fős többség).

Az Önvédelem vezetője, Andrzej Lepper az agrárminiszteri, míg az LPR első embere, Roman Giertych az oktatási tárca mellett a miniszterelnök-helyettesi posztot is megkapta. A koalíciós összetétellel kapcsolatos tiltakozás jeléül lemondott tisztségéről Stefan Mellett külügyminiszter. Annak ellenére, hogy a két radikális kisebb párt nem kapott gazdasági szempontból kulcsfontosságú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés