Előfizetői tartalom

Újabb kínos szlovák beruházás-támogatási ügy

Portfolio
Az Európai Bizottság magyarázatot kér a szlovák kormánytól a nagyszombati PSA Peugeot-Citroen autógyárnak nyújtott állami támogatás ügyében - írja a Napi Gazdaság. Neelie Kroes gazdasági versenyért felelős uniós biztos szerint az utólagosan nyújtandó 53.3 millió eurós támogatás azért keltette fel a figyelmet - melyet az autógyár azért kap, mert az eredetileg tervezettnél nagyobb beruházást hajt végre - , mert az uniós hivatal nem kapott időben értesítést az ügyletről.

Az ügy háttere: a francia autógyár még tavaly decemberben jelentette be, hogy az eredetileg tervezett, 3500 főt foglalkoztató gyár mellett (mintegy 700 millió eurós beruházás) egy másik gyártósort is építenek egy teljesen új modell számára, mely 1800 főt foglalkoztat majd (mintegy 350 millió eurós további beruházás). Az egy új állásra jutó szlovák állami támogatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés