Előfizetői tartalom

A várt közel duplájával ugrott a szlovák ipari termelés - nagyobb fék kell?

Portfolio
Az elemzői 8%-os konszenzussal szemben 15.3%-kal ugrott meg márciusban a szlovák éves alapú ipari termelés. Februárban még csak 4.7%-os volt a bővülés üteme. A jelentős gyorsulás mögött a feldolgozóipar húzódott meg, mely éves alapon 17.3%-os növekedést mutatott. A gépgyártás 32.1%-os, az elektronikai cikkek gyártása 26.4, a textilipar 23.7%-os, a járműgyártás 17.2%-os bővülést mutatott. Ezek mögött főként az egyre inkább felfutó szlovák autóipar húzódhat meg.

A szlovák gazdaság a legfrissebb adatok szerint 7.6%-kal nőtt a tavalyi negyedik negyedévben (harmadik negyedévben még 6.2%-os volt a növekedés), míg éves szinten 6%-os volt a bővülési ütem. Az Európai Bizottság tegnap előrejelzése szerint idén 6.1, jövőre 6.5%-ra gyorsulhat északi szomszédunk növekedési üteme (a nagy autógyárak beinduló termelése egyre inkább érződhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés