Előfizetői tartalom

Újabb Fed-kamatemelés - nyitva maradt az ajtó

Portfolio
Tegnapi ülésén újabb 25 bp-tal 5%-ra emelte az irányadó rátáját a Fed Nyíltpiaci Bizottsága, és közleményében úgy fogalmazott: "némi további szigorításra most még lehet, hogy szükség lesz". Ezzel az utalással nyitva hagyta maga előtt "az ajtót", hogy az aktuális gazdasági adatok függvényében hozzon döntést a későbbiekben is. A piacokat pedig továbbra is bizonytalanságban hagyta. Elsősorban az inflációs kockázatokra és a gazdasági növekedés ütemére utalt a bizottság, mint az esetleges további kamatemelés(ek)kiváltó tényezője(i).

A következő kamatmeghatározó ülés június 28-29-én lesz (a második nap lesz döntés). Jövő héten jelennek meg az áprilisi termelői és fogyasztói árindex-adatok, melyek iránymutatásul szolgálhatnak a piacok számára. Elképzelhető, hogy a következő egy-két ülésen szünetet tart a testület, majd az év második felében - amennyiben azt a gazdasági folyamatok szükségessé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés