Előfizetői tartalom

Változik a negyedéves GDP előzetes indexének közzétételi ideje - KSH

Portfolio
A Központi Statisztikai Hivatal az eddigi gyakorlathoz képest 15 nappal korábban teszi közzé a negyedéves bruttó hazai termék (GDP) alakulására vonatkozó első becslését. A lépés összhangban áll a 2005. márciusában nyilvánosságra hozott új revíziós politikával. A KSH 2006. esztendőre érvényes Tájékoztatási naptára is már ennek figyelembe vételével készült - áll a hivatal közleményében.

A publikáció előrehozatalának célja, hogy a KSH megfeleljen a hazai és a nemzetközi felhasználók igényeinek. Ismeretes, hogy a változtatás előkészítéseként az Ecostat Gazdaságelemző és Informatikai Intézet a KSH közreműködésével 2005. első negyedévétől kísérleti számításokat végzett a negyedéves GDP gyorsbecslésére. Ennek eredményei egyetlen alkalommal sem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés