Előfizetői tartalom

Vártnál kedvezőtlenebb amerikai inflációs adatok

Portfolio
A várt 0.4%-nak megfelelő lett a havi inflációs adat, míg a maginfláció a várt 0.2%-kal szemben 0.3% lett májusban az Egyesült Államokban. Áprilisban 0.6, illetve 0.3%-os volt a havi pénzromlási ütem. Éves szinten májusban az infláció 4.2%-ot, a volatilis élelmiszer- és energiaárak nélküli maginfláció 2.4%-ot tett ki. Ez utóbbi 2005 februárja óta a leggyorsabb áremelkedési ütem.

A pénzromlási ütem emelkedésében jelentős szerepet játszott a lakással összefüggő rezsi és bérleti díjak 0.6%-os drágulása. A maginfláció májusban már a harmadik egymást követő hónapban emelkedett 0.3%-kal, az árnyomás mértékével kapcsolatos aggodalmát múlt héten Ben Bernanke, illetve egyéb Fed nyíltpiaci bizottsági tagok is kifejtették. Fokozott pesszimizmust...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés