Előfizetői tartalom

28%-kal emelkedik a hallgatói normatíva - újfajta támogatások és magasabb diákhitel

Portfolio
A hallgatói normatív támogatás, vagyis az egy diákra jutó éves állami támogatás 2006. szeptember 1-jétől az eddigi 91 000 forintról 116 500 forintra emelkedik - döntött mai ülésén a kormány. Ezen felül növekszik a kollégiumi támogatás - évi 80 000 forintról 116 500 forintra -, valamint a jegyzettámogatás is, az eddigi 7 820 forintról évi 11 650 forintra. A kabinet a felsőoktatásban részt vevő hallgatók számára eddig járó bizonyos juttatások megőrzése mellett újfajta támogatási formákról is döntött - áll a Kormányszóvivői Iroda tájékoztatójában.

Az összefoglaló szerint a hallgatói normatíva az alábbiak szerint alakult:Jogszerű helyzet, tiszta viszonyok A több állami pénz elosztásának jogi alapját az augusztus 9-én elfogadott kormányrendelet rögzíti. Ez a rendelet teszi lehetővé, hogy a hatályos felsőoktatási törvény szerint a hallgatók az idei tanévkezdéskor ugyanúgy megkapják jogos juttatásaikat, mint eddig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés