Előfizetői tartalom

Elkészült a terv: 645 mrd Ft 10 év alatt közúthálózat-fejlesztésre

Portfolio
Elkészítette a Magyar Közút (MK) Kht. a 30 ezer kilométer hosszú országos közúthálózat felújításának koncepcióját - tudta meg a Világgazdaság. A tízéves program végére a burkolatok életkorát a jelenlegi 43 évről nyolc-tíz évre tervezik csökkenteni (ez nagyjából megfelel a fejlett országok átlagának), miközben a szolgáltatási színvonal a ma szinte mindenütt érvényes C kategóriáról jellemzően A és B kategóriássá válna.

A szakértői becslések eddig arról szóltak, hogy ez a munka nagyjából 1000-1200 milliárd forintba kerülhet. A Magyar Közút Kht. szerint a szűkebb értelemben vett, azaz az aszfaltcsík cseréjét fedező kiadás 645 milliárd forint lesz. A terv azonban ezenfelül számol azzal is, hogy elvégzik az úttartozékok, padkák, vízátfolyók és vízátereszek rendbetételét is. A többletráfordítások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés