Előfizetői tartalom

Jót tett a forintgyengülés a szállodák szobaárbevételének

Portfolio
2006. január-júliusban a szállodák az egy évvel azelőttinél egy százalékponttal alacsonyabb, átlagosan 57%-os szobakapacitás-kihasználtsággal működtek. A folyó áron számított bruttó szobaárbevétel 13%-kal nőtt, amit részben az eredményezett, hogy az euró árfolyama a január elejétől július végéig tartó időszakban az exportőrök számára kedvezően alakult - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.

Január-júliusban a budapesti öt- és négycsillagos szállodák szobakapacitás-kihasználtsága volt a legmagasabb (69, illetve 65%-os) a megfigyelt szállodacsoportok közül. A legalacsonyabb (41-46%-os) kihasználtsággal az ország keleti részén található négy- és ötcsillagos és a balatoni háromcsillagos szállodák működtek. Egy kiadott szállodai szoba bruttó átlagára (Gross...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés