Előfizetői tartalom

Kissé várt feletti deficit az amerikai külkermérlegben

Portfolio
A várt 64.5 milliárd körülinél kissé magasabb, 64.8 milliárd dolláros deficit halmozódott fel júniusban az Egyesült Államok külkereskedelmi mérlegében. A Kereskedelmi Minisztérium 63.8-ról 65.0 milliárd dollárra módosította felfelé a májusi adatot, a módosítás mértéke minden idők második legnagyobbja volt. A júniusi magas külkerdeficit egyik fő hajtóereje a magas olajárak miatt hatalmas importszámla (energia) volt.

A júniusi adat alapján az első félévi összesített külkereskedelmi mérleg deficit 383.9 milliárd dollárra emelkedett, szemben a tavalyi hasonló időszaki 340.2 milliárd dollárral. Az eddigi legmagasabb értéket, 20.5 milliárd dollárt kitevő nyersolajat importált az Egyesült Államok idén júniusban (átlagos hordónkénti bekerülési ár 62.04 dollár). A teljes kőolaj-import...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés