Előfizetői tartalom

Mennyire drága a budapesti élet?

Portfolio
Budapesten nagyjából feleannyiba kerül az élet, mint Oslóban, Londonban, Koppenhágában és Tokióban, míg nagyjából hasonló szinten van a prágaival, pozsonyival vagy varsóival - derül ki a svájci székhelyű UBS Bank tegnap közzétett összeállításából. A Világgazdaság összefoglalója szerint a budapestiek átlagos bruttó és nettó bére ugyancsak hasonló a régióshoz, de ötöde az éllovas skandináv szintnek és negyede a bécsi béreknek.

14 reprezentatív munkakört vizsgálva elmondható, hogy a nyugat-európai és észak-amerikai munkavállalók átlagosan bruttó 18 dolláros órabért kapnak, ez régiónkban és Ázsiában 4-5 dollár. Az ár- és bérszínvonal hatását együttesen kezeli a vásárlóerő (a nettó bérből mennyi termék és szolgáltatás kapható az adott országban). Ez a budapestieknél alig a harmada...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés