Előfizetői tartalom

Minden napra jut valami érdekes a héten

Portfolio
Az előttünk álló hét valamennyi munkanapján megjelenik valami makrogazdasági szempontból fontos, illetve érdekes adat/jelentés, ha nem is nálunk, akkor a régióban, vagy a fejlett piacok valamelyikén. Ma délután azt tudhatjuk meg, hogy megállt/megfordult-e az elmúlt hónapokban jelentősen gyorsuló török infláció. Kedden az euró-zóna szolgáltató szektorbeli beszerzési menedzser-index, illetve a kiskereskedelmi forgalmi adat érdemel figyelmet. Szerdán jelenik meg a Nemzetközi Valutaalap őszi világgazdasági kitekintőjének két fontos fejezete, illetve ezen a napon publikálják a felülvizsgált amerikai második negyedéves termelékenységi és termékegységre eső bérköltség adatokat. Fontos lesz még az amerikai szolgáltató szektorbeli beszerzési menedzser-index, illetve a Fed aktuális gazdasági helyzetjelentése.

Csütörtökön délutánig kell várnunk az első fontosabb magyar adatra, az államháztartási egyenleg előzetes augusztusi értékére. Pénteken a cseh friss GDP- és inflációs adatok mellett a magyar Monetáris Tanács legutóbbi kamatdöntéséről készített rövidített jegyzőkönyv érdemel külön figyelmet.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái