Előfizetői tartalom

PM: lesz 2008-tól ingatlanadó, módosulhat az adórendszer

Portfolio
"A kormány már döntött: 2008-tól lesz ingatlanadó, ... nincs koalíciós feszültség, a kormány döntését mind a két kormánypárt irányadónak tartja" - mondta el a portfolio.hu kérdésére Tátrai Miklós, a Pénzügyminisztérium államtitkára a mai államháztartási sajtótájékoztatón. Kérdésünk arra irányult, hogy a napokban olyan hír látott napvilágot, miszerint az SZDSZ a teljes adóreform megvalósulásához kötné az ingatlanadó bevezetésének támogatását. A témakör azért is lényeges, mert a kormány már szerepeltette az új adónem jövő évi bevezetését a konvergencia-programban, így annak csúszását, vagy a tervek megváltoztatását bizonyára nem nézné jó szemmel többek között Brüsszel.

Kapcsolódó cikkünk2007.02.13 14:59Koalíciós nézeteltérés ingatlanadó-ügyben - ketyeg az óra Tátrai felhívta a figyelmet, hogy "nem a hiány további csökkentését fogja szolgálni az ingatlanadó bevétele", a 60 mrd Ft-os bevétel "nélkül is teljesülne a deficitcsökkentés". Hozzátette: "amennyiben bevezetésre kerül az ingatlanadó, az abból befolyó bevételből lehetőség...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái