Előfizetői tartalom

A kisebb kamatvágást választotta a szlovák jegybank - erősödik a korona (2.)

Portfolio
Megosztottak voltak a várható kamatcsökkentés mértékét illetően Szlovákiában a piaci szereplők, a jegybank a mai ülésen a 25-50 bp-os vágási forgatókönyvek közül a kisebbet választotta, melynek hatására a korona mintegy 0.3%-kal erősödött az euróval szemben 33.57-ig. Az irányadó ráta így 4.50%-ra mérséklődik északi szomszédunkban.

A kamatcsökkentés főként a korona jelentős elmúlt időszakbeli erősödésére adott válasz. A fizetőeszköz felértékelődése önmagában szigorodó monetáris kondíciót jelent. A jegybank úgy látja, hogy egyelőre óvatosnak kell lennie a további kamatcsökkentésekkel, mivel az ország most tavasszal kezdi meg a maastrichti inflációs kritérium egy éves referencia-időszakát....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés