Előfizetői tartalom

Kóka: ne vezessék be az elvárt adót

Portfolio
Ne vezessék be az elvárt adót és semmilyen új adónemet, az adóbevallási és ellenőrzési eljárások átalakításával, fokozásával érjék el a kívánt célt. Ezt a gazdasági és közlekedési miniszter a Versenyképességi Tanács ülését követő keddi sajtótájékoztatón mondta. Az MTI tudósítása szerint Kóka János megjegyezte, hogy az így nyerhető többlet-adóbevétel alulmúlja a konvergenciaprogramban szereplő, az elvárt adótól várt mintegy 60 milliárd forintos bevételt. Hozzátette: negyedévente tekintik majd át, hogy az egyes adóbevételek hogyan teljesülnek. Az adóhivatal ehhez megkapja a szükséges feltételeket - mondta. "Ha a kormány szerdai ülésén ezt a javaslatot nem fogadja el, újabb egyeztetési kör kezdődik" - mondta egy újságírói kérdésre válaszolva.

A miniszter hangsúlyozta: az adóbevallási és ellenőrzési eljárások átalakításával, fokozásával kívánják elérni, hogy javuljon az adómorál, szélesebb legyen az adózók bázisa, kifehéredjen a szürke- és a feketegazdaság. Kóka János szavai szerint a javaslatuk alapján a törvény meghatározna egy adóalap-minimumot. A javaslat többlet-adatszolgáltatási lehetőséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés