Előfizetői tartalom

Megijedtek az amerikai fogyasztók a tőkepiacok korrekciójától (2.)

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően lefelé korrigált a februári sokéves csúcsról a fogyasztói bizalom a Conference Board jelentése szerint. Márciusban 107.2 pontra került a megelőző havi 111.2-ről főként a dráguló üzemanyag, illetve a tőkepiaci viharok miatt. A piac mérsékeltebb lanyhulásra számított, a konszenzus 109 pont volt.

A jelentést végző kutatóintézet a februári adatot kissé lefelé módosította, eredetileg 112.5 pontot jelentettek. Ez akkor ötéves csúcsnak számított, a javítás nem változtatott sokat ezen, továbbra is 2002 elején fordult utoljára ilyen magas érték elő.A fogyasztók helyzetértékelése némileg javult, a lefelé korrigált februári 137.1 pontról 137.6-ra emelkedett az ezt jelző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés