Előfizetői tartalom

Megállíthatatlanul gyorsul az európai M3-bővülés?

Portfolio
A megszokottnak megfelelően tovább emelkedett februárban a likviditás az euró-zónában. Az előző hónapban a várakozásokat meghaladóan kétszámjegyűre szállt már a pénzmennyiség növekedése, kereken 10.0 százalékos éves ütemet vett fel. A prognózis 9.8 százalék volt a januári 9.9 százalék után. A jelentés kedvezőbb része, hogy a hitelkínálat bővülése veszített lendületéből.

Az Európai Központi Bank aggodalma szerint a túlzott likviditás előbb-utóbb begyűrűzik, megemelve ezzel az inflációt. A jegybankárok célja szerint 4.5 százalék körül kell tartani az M3 bővülésének ütemét. A jelentés tartalmaz ugyanakkor kedvező jeleket is: a hitelkínálat bővülése immár második hónapja mérséklődik. A januári 8.0 százalékról 7.8 százalékra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés