Előfizetői tartalom

Felfüggesztette a román elnököt a parlament

Portfolio
Elsöprő többséggel függesztette fel a román parlament Traian Basescu elnököt tisztségéből tegnap. Az államfő távozása mellett 322-en szavaztak, míg maradására 108-an adták voksukat, a szociáldemokrata javaslat elfogadásához 235 is elég lett volna. Bukarestben nagyobb tömeg gyűlt össze a elnök maradását követelve. A piacon kisebb turbulenciát okoztak az események.

Bár a szavazás titkos volt, valószínűnek tűnik, hogy a liberális PNL, valamint az RMDSZ képviselői az elnök elmozdítása mellé álltak. A beadványt a szociáldemokrata PSD nyújtotta be. Az elnök mellett a parlamentben egyedül az általa irányított Demokráciapárt ált ki. Calin Popescu-Tariceanu miniszterelnök a szavazás végeredménye után rögtön felszólította Basescut...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés