Előfizetői tartalom

Délután újra gyengül a dollár? Jönnek az amerikai adatok

Portfolio
Várhatóan mind az áprilisi fogyasztói bizalmi index, mind a márciusi használtlakás-értékesítési adat elmarad az azt megelőző havi, egyébként több éves, illetve több hónapos csúcstól az Egyesült Államokban, ami az elmúlt két napban jobb formában lévő dollárt ismét lejtőre küldheti. A két kiemelten figyelt, a Fed kamatpályáját is érdemben befolyásoló statisztika délután 4 órakor jelenik meg.

eurusdcomp Márciusban 107.2 ponton állt a Conference Board által számított amerikai fogyasztói bizalmi index, mely a piaci konszenzus szerint 105 pont körülre mérséklődhetett. Ebben lényeges szerepet játszhatott az, hogy az olaj ára a hónap során ismét 70 dollár körülre emelkedett a világpiacon, illetve a gyengélkedő ingatlanpiac hatásának a fogyasztók "pénztárcájába"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés