Előfizetői tartalom

Két pozitív meglepetés a tengerentúlról (2.)

Portfolio
Mindkét fronton meglepően kedvező lett a jelentés, amit pár perccel ezelőtt az Amerikai Munkaügyi Minisztérium tett közzé. Az ULC, az egy termékre eső munkaerőköltség az első becslés szerint 0.6 százalékkal emelkedett az első negyedévben, jóval a várt 4 százalék körüli tempó alatt, ami kisebb inflációs nyomást jelent. A termelékenység ez idő alatt 1.7 százalékot nőtt, holott a piac 0.8-1.1 százalékot várt (az adatok negyedéves évesített ütemet jeleznek).

A munkaerőpiac irányából érkező inflációs nyomást legpontosabban jelző ULC a negyedik negyedévben 6.2 százalékkal emelkedett, ami komoly aggodalmakat keltett a Fed kamatdöntőinek körében. Az elmúlt 12 hónapban a termékegységre eső munkaköltség 1.3 százalékkal emelkedett, jóval kisebb mértékben, mint a negyedik negyedévben (3.4%). A tavaly év utolsó három hónapjára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés