Előfizetői tartalom

Elszámolt a kormány a gáz- és távhőártámogatási rendszer módosításával

Portfolio
A második Gyurcsány-kormány működésének egy éves működése apropóján a Parlamentben 20 perces expozét tartott ma a kormányfő, és saját oldalán közzétett egy terjedelmes összefoglalót, illetve egy prezentációt. Utóbbi adatokat, grafikonokat tartalmaz az eredmények szemléltetésére, melyből most a gáz- és távhőártámogatási rendszer megváltoztatásával, illetve az ennek alapján kialakult áremelkedési mértékről emlékezünk meg.

Az alábbi táblázat alapján az látszik, hogy még a leginkább támogatott kategóriában (ahol az egy fogyasztási egységre jutó családi jövedelem kevesebb, mint 54260 Ft havonta) is enyhe, bár a várható infláció alatti mértékű átlagos energiaár-emelkedés következett be a rendszer 2007. januári szociális alapokra helyezése következtében. A (legalábbis papíron) támogatásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés