Előfizetői tartalom

Összeült tegnap a krízisbizottság - forrósodik a magyar helyzet

Portfolio
Először fordult elő, hogy az áramellátó rendszer biztonsági tartalékai a napi igények tíz százaléka alá estek, így törvényi kötelezettsége miatt tegnap összeült a villamosenergia-ipari krízisbizottság. A testület megállapította, hogy a magyar erőműrendszer nem tud lépést tartani a klímaberendezések rohamos térnyerésével. Mivel egyelőre tartós megoldás nincs, így nyáron beüthet az áramkrízis - írja a Népszabadság.

Mint emlékezetes, egy hónapja majdnem egy órára lakossági áramkorlátozást kellett elrendelni üzemzavar miatt. Tegnap azonban másról volt szó. A nagy nyári melegben többek között az energiafaló légkondícionáló berendezések kitartóan dolgoznak. Az ország áramigénye egy meleg nyári napon mintegy 5700 megawatt (MW), és csak a klímaberendezések miatt évente 60 MW-tal, egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés