Előfizetői tartalom

Moody's: egyelőre nem változik a magyar besorolás kilátása

Portfolio
Amíg nem láthatók a kormány által tervezett strukturális intézkedéseknek a kiadásokra gyakorolt jótékony hatásai, addig nem változik az ország adósminősítésénak kilátása - mondta el egy mai budapesti konferencián Alexander Kockerbeck, Moody's Investors Service németországi vállalatának elnök-helyettese. A Moody's felőli jelzés lényegében azt jelenti: a kormánynak bizonyítania kell, hogy az általa tervezett reformok valóban bekövetkeznek és valóban a jelzett kedvező hatást fejtik majd ki az államháztartásra.

Mint ismert, a Moody's tavaly "karácsonyi ajándékként", igencsak megkésve reagált a magyar államháztartás területén mutatkozó komoly problémákra. Decemberben egy fokozattal A2-re rontotta a magyar hosszú lejáratú deviza és forintadósság besorolását stabil kilátás mellett.Kapcsolódó cikkünk2006.12.22 15:52 Ajándék után virgács - itt a régóta várt Moody´s leminősítés!...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés