Előfizetői tartalom

Továbbra is kedvezőek az amerikai munkapiaci körülmények

Portfolio
A megelőző héten 324 ezren fordultak első ízben munkanélküli segélyért az Egyesült Államokban, 14 ezerrel többen, mint amire a piac számított. Eközben a hosszabb ideje munkanélküli segélyen élők száma két héttel ezelőtt 39 ezerrel 2.52 millióra emelkedett. az adatok meglehetősen stabil munkapiaci körülményekre utalnak, az elbocsátás dinamikája kedvező, de az állás nélkül maradók száma is aránylag változatlan.

A két héttel ezelőtti elbocsátási adatot felfelé korrigálta a Munkaügyi Minisztérium az eredetileg közölt 311 ezerről 314 ezerre. A korrigálással a múlt heti adat a négyhetes mozgóátlagot 314,500-ra emelte. Ez utóbbi mutatót a piac megbízhatóbbnak tartja, miután a heti aránylag magas kilengéseket kisimítja.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés