Előfizetői tartalom

EU-csúcs: egyelőre eredmény nélkül - mi a viták igazi tétje?

Portfolio
A tegnap kezdődött brüsszeli EU-csúcstalálkozó első napja alapján érdemi előrelépés nem következett be az EU döntéshozatali mechanizmusának módosításában. Ennek fő oka a lengyel államfő és delegációjának tovább tartó ellenállása a német kancellár által szorgalmazott kompromisszumos javaslat ellen. A háttérben kemény tárgyalások zajlanak, a csúcstalálkozó valószínűleg szombatra is áthúzódik.

A 2005-ben a francia és a holland népszavazási eredmények miatt megakadt az EU új alkotmányának elfogadási folyamata, amely a döntéshozatali rend megváltoztatásának blokkolását is jelentette. A szavazati súlyok reformja, a döntéshozatali rendszer változtatása az EU további bővítése szempontjából is lényeges kérdés. Ezek mellett pl. a tervezett EU-elnökségi rendszer megváltoztatása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés