Előfizetői tartalom

Reagált a GKM az autópálya-beruházással kapcsolatos kritikákra

Portfolio
Helyesen mutat rá az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tegnapi jelentése a 2006-ban befejeződő autópálya-beruházásokról arra, hogy a kisajátítási eljárás hosszadalmas, időigénye pedig nehezen becsülhető meg, ami több esetben vált a beruházási határidő módosítások okává - ismerte el mai sajtóközleményében a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium az ÁSZ számos kritikája egyikének jogosságát.

A tárca álláspontja szerint éppen a jelzett problémakör orvoslására módosult korábban az Autópálya törvény, azaz az országos közutak építése érdekében az állam által megszerzett termőföld nem kerül a Nemzeti Földalapba, így annak hasznosításakor nem kell alkalmazni az NFA törvény szerinti eljárást. Megjegyzendő: az ÁSZ azt is kifogásolta, hogy az elmúlt időszakban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés