Előfizetői tartalom

Ismét vártnál rosszabb munkanélküliségi adat az USA-ból (2.)

Portfolio
A várt 340-350 ezer főnél több, 356 ezer fő jelentkezett munkanélküli ellátásért múlt héten az Egyesült Államokban, miközben a megelőző heti, egyébként is 2.5 éves csúcson lévő adatot 378 ezerre módosították felfelé. A mai adatközlés tehát ismét rosszabb, mint a várt, amely erősítheti a recessziós aggodalmakat. A nemzetközi piaci hangulat eddig sem volt kedvező.

A heti nagyobb ingadozásokat kisimító négyhetes mozgóátlag több mint 8 ezer fővel 335 ezerre emelkedett. A több mint egy hete munkanélküli segélyből élők állománya 2.71 millióról 2.79 millió főre emelkedett, míg a piac 2.73 millió főt várt. Az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériuma jelezte, hogy a heti friss munkanélküli segélykérelmek számának előző heti jelentős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés