Előfizetői tartalom

Az MNB-nek javítania kell a kommunikációján (Reuters-felmérés) 2.

Portfolio
Tanácstalan a pénzügyi piac a Magyar Nemzeti Bank következő kamatdöntését illetően - ez derült ki a Reuters legújabb havi elemzői felméréséből, ami megerősíti a Portfolio.hu tegnapi felmérését. A szakemberek többsége szerint a kamatcsökkentések időszakának vége és a bank ehelyett kamatai emelésébe kezd. A hétfői döntést illetően azonban szinte ugyanannyian várnak kamatemelést, mint ahányan a 7,5 százalékos alapkamat változatlanul tartására számítanak. Eközben a többhónapos trendnek megfelelően tovább emelkedtek az inflációra vonatkozó elemzői jóslatok.

A magyar kamatok egy hónapon belüli alakulására vonatkozóan nyoma sincs a januári döntés előtti egyöntetűségnek. Az elemzői vélemények legutóbb tavaly októberben voltak annyira megosztottak, mint most, amikor többhónapos kamatcsökkentési szakasz után az MNB először hagyta változatlanul kamatait. A februári körkérdésre választ adó 25 elemző közül 13-an számítottak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái