Előfizetői tartalom

Eluralkodott a pánik: menekülnek a hitelekből az amerikaiak (2.)

Portfolio
Rekordmértékben csökkent augusztusban az amerikai háztartások hitelállománya a Fed által publikált statisztikák szerint, mivel az amerikai fogyasztók "hiperűrsebességgel" fizetik vissza hiteleiket. A szezonálisan kiigazított adatok szerint az állomány 7.9 milliárd dollárral csökkent, így 3.7%-kal alacsonyabb az egy évvel ezelőtti értéknél.

Megijedt az emelkedő kamatterhektől az amerikai lakosság és úgy döntött, hogy megkezdi a hitelek visszafizetését. A jegybank statisztikájából kiderült, hogy 2008 augusztus folyamán a szezonálisan kiigazított adatok szerint 3.7%-kal csökkent az állomány, ez pedig 1998 januárja óta az első visszaesés (július folyamán még 2.4%-os emelkedés volt tapasztalható). A leginkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés