Előfizetői tartalom

Minimális hiánycsökkentést kell végrehajtania jövőre a kormánynak

Portfolio
Az idei évre ma megemelt 3.9%-ról jövőre mindössze 3.8%-ra kell csökkentenie a kormánynak a GDP-arányos államháztartási hiányt - jelentette ki egy újságírói kérdésre a mai sajtótájékoztatón Oszkó Péter. Kiderült, hogy az új makrogazdasági pályáról nem egyeztettek a magyar ellenzéki pártokkal a hitelnyújtó szervezetek.

Az új pénzügyminiszter jelezte: a nemzetközi hitelcsomagot nyújtó intézmények nem ragaszkodnak a jövő évi hiánycél eléréséhez egy előírt adócsomaghoz, mindössze azt várják, hogy az adóbevételek ne mérséklődjenek idénhez képest. Ez azt jelenti, hogy új adóintézkedések hatására összességében nem csökkenhetnek az adóbevételek - pontosította Oszkó Péter pénzügyminiszter.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés