Előfizetői tartalom

Lesz-e hétvégén második "narancsos forradalom"?

Portfolio
Szoros küzdelem várható a legnagyobb szomszédos országunk, Ukrajna elnökválasztásának február 7-i, második fordulóján. Mind a két induló jelölt tárgyalásokat kezdett az első forduló harmadik és negyedik helyezettjével támogatásuk elnyerése érdekében. A lakosság nem hisz a választások tisztaságában, ezt mutatja az első fordulóban tapasztalt alacsony részvétel, és a legújabb közvélemény kutatások. A jelöltek továbbra sem mutattak fel életszerű programot, egymás pocskondiázásával vannak elfoglalva. Ukrajna pedig a csőd szélén táncol, s nem valószínű, hogy újból megállapodás születhet a Nemzetközi Valutaalap és Ukrajna között az év első felében. Oroszország csendben figyeli a fejleményeket, sokan azzal számolnak, hogy Ukrajnát orosz segítség fogja a válságból kirángatni.

A legszebb női politikusnak tartott Julia Tyimosenkonak, aki a miniszterelnöki székből indul az államfői tisztségért, csak úgy van esélye a győzelemre, ha az első fordulóban meglepően sok szavazatot kapott harmadik helyezett Szergej Tihipko támogatóit megnyeri magának. Tyimosenko nem is késlekedett, felajánlotta a miniszterelnöki posztot Tihipkonak, amennyiben ő maga megnyeri...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés