Előfizetői tartalom

Hajszálnyira a 10 milliós határtól a magyar lakosság

Portfolio
Az előző évinél 2.7%-kal kevesebb, 96 450 gyermek született 2009-ben Magyarországon, ugyanakkor 0.2%-kal többen, 130 350 fő hunyt el, így a nemzetközi vándorlás figyelembevételével becsült népességszám tavaly év végére 10 millió 13 ezer főre esett - tette közzé az egész évi előzetes adatokat a Központi Statisztikai Hivatal. A fenti demográfiai folyamatok alapján a természetes fogyás 33 900 fő volt, 3022-vel több az egy évvel korábbinál.

A születésszám március kivételével az év valamennyi hónapjában alacsonyabb volt, mint az előző évben. A csökkenés mértéke különösen novemberben és decemberben volt számottevő, amikor az újszülöttek száma az előző év azonos hónapjaihoz viszonyítva 6.3 százalékkal volt kevesebb - áll a KSH összefoglalójában. A halálozások száma egyenetlenül alakult, az első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés