Előfizetői tartalom

Több mint négy évtizedes rekord az amerikai ingatlanpiacon

Portfolio
Januárban a várakozásokkal ellentétben nem emelkedett, hanem csökkent az újlakás értékesítések száma - derül ki a kereskdelmi tárca friss jelentéséből. 2009 első hónapjában minden eddiginél kevesebb, mindössze 309 ezer új lakás talált gazdára az USA-ban. Ez 11.2 százalékkal kevesebb, mint egy hónappal korábban. Tekintettel arra, hogy az elemzők többsége emelkedésre számított, az adat negatív meglepetést okozott.

Az újlakás értékesítések száma 1963 óta (azóta állnak rendelkezésre adatok) nem volt ilyen alacsony - derül ki a kereskedelmi tárca januári jelentéséből. Az adókedvezmény igénybe vételi határidejének kiterjesztése ellenére az újlakás-értékesítések száma harmadik hónapja csökken az USA-ban. A januári csökkenés igen nagy meglepetést okozott, hiszen az elemzők többsége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés