Előfizetői tartalom

Tüntető tömeg gyűlt össze! - Sokan nem mertek elmenni, a kormány örül

Portfolio
Spanyolországban tegnap estére felvonulást szervezett több szakszervezet is, azonban a hírek szerint mindössze néhány tízezer ember vett részt a madridi, barcelonai és valenciai megmozdulásokon. A befektetők és a kormány számára ez mindenképpen pozitív fejlemény, hiszen a súlyos költségvetési hiánnyal küzdő országban legalább 50 milliárd eurós megszorításra van szükség. Egy lap felmérése szerint az emberek többsége támogatja a szakszervezeteket, a keddi események viszont azt mutatták, hogy az emberek inkább beletörődnek a helyzetükbe, és nem akarják veszélyeztetni az állásukat.

A tegnap estére meghirdetett szakszervezeti megmozdulás Spanyolországban nem okozott fennakadásokat, sőt egyelőre úgy tűnik, hogy a szakszervezetek nem tudnak olyan nagyságú tömeget az utcákra szólítani, ami a kormányfőt megrengetné. A Reuters információi szerint a madridi, barcelonai és valenciai felvonulásokban mindösszesen néhány tízezer ember vett részt, ami igen csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés