Előfizetői tartalom

Berágott a kormányra az IMF

Portfolio
Fagyosabbá vált a viszony a hazánkban tartózkodó IMF-delegáció és a kormány között, mert a magyar fél kész tények elé állította a Valutaalapot az idei adócsomag kapcsán - írja az Index. Az IMF a rugalmatlan hozzáállás miatt neheztel, pedig vannak még szakmai kifogásai is adóügyekben. A hét végéig kell egymás tenyerébe csapniuk a feleknek, addig még lesznek tárgyalások. De a jövő évi költségvetési elképzelések kidolgozatlanok, és ez sem tetszik Washingtonnak.

A Nemzetközi Valutaalappal folytatott első hivatalos tárgyalásán a kormánynak sikerült kivívnia a szervezet haragját - értesült laptársunk több forrásból. Az IMF-delegáció múlt héten érkezett Budapestre, hogy a 2008 őszén nyújtott mentőcsomag miatti normál negyedéves felülvizsgálat keretében egyeztessen a kormánnyal, értékelje az elmúlt negyedév költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés